Gutrune, Norne and Woglinde at Wagner Festival Budapest

Thomas Kümmel: Der Ring des Nibelungen

“Pasztircsák Polina war die 3.Norn und Gutrune. Ein fehlender Satz im 2.Akt konnte ihren positiven Gesamteindruck nicht schmälern; sie besitzt eine klare strahlende, auch kräftige Sopranstimme und sie gestaltet auch szenisch ihre Rolle attraktiv.”

thomas-kuemmel.de


Klaus Billand

“Polina Pasztircsák singt eine ausgezeichnete Woglinde mit ihrem frischen und warm klingenden Sopran, bei exzellenter Diktion und guter Ausstrahlung – ein großes Nachwuchstalent, welches auch vom ungarischen Richard Wagner Verband gefördert wird. Sie verkörperte diese Rolle im vergangenen Mai auch in Genf.” 

der-neue-merker.eu


MakkZs: “Jövőre veletek, ugyanitt!”

“…Pasztircsák Polina jóval fiatalabb, de az ő tekintete is éppolyan keserűen szégyenkezővé vált, amikor Hágen szembesíti azzal, hogy nincs férje. Nagyon élő ez a jelenet, látunk egy világtól elzártan élő lányt, aki kénytelen az udvari szokásokhoz alkalmazkodni, akinek mindig a feje fölött döntenek és aki áhítozik a fehér lovas hercegre, az igazira, de azt is tudja, hogy saját erejéből nem fogja úgysem megtalálni. Első megjelenésekor már kezében tartja a jövendőbeli öltönyfelsőjét, készen van már a nagy találkozásra. Milyen szerencse, hogy a zakó jól illik Siegfriedre. A való életben ez a legritkább esetben sem szokott így lenni, de ebben a történetben a szerencse ezen a ponton véget is ér. Az énekesnő alakításában megjelenik az önbizalomhiány, a kétség, a vágy a szerelemre egyaránt. Kötődik testvéréhez és talán félne is az önálló döntésektől. Benne nincs erő, hogy amikor Brünnhilde leleplezi Siegfried árulását, ő is elismerje, hogy varázsitallal csábították el. Amennyire bátor és nyílt a walkür, Gutrune annyira félénk és gyáva, ugyanakkor mindkettejük közös vonása, hogy Siegfriedet szeretik, aki egyikükre sem méltó. Tegnap úgy tűnt, hogy a korábban megszokottnál mégis fontosabb ez a szerep, a birtokosa még talán a kiváló elődnél is jobban képes volt arra, hogy megemelje.”

www.mezeinezo.blog.hu